Toppodotherapie de Boer


  Contact : Tel: 0118-626708 - @: info@toppodotherapiedeboer.nl

Een veel voorkomende klacht binnen de praktijk van Podotherapie de Boer is hielpijn. Deze hielpijn kan acuut of chronisch zijn. Iedereen heeft kans tot het verkrijgen van deze blessure, maar wordt meestal gezien bij de hardlopers en wandelaars. Een enkele keer is de oorzaak onbekend, maar is meestal te wijten aan een overbelasting. Het gebied van de aandoening kan van de binnenkant hielbeen tot aan het begin van de tenen voelbaar zijn.
We spreken dan van een peesplaatontsteking (plantaire fasciitis), niet te verwarren met hielspoor, wat eigenlijk secundair aan deze klacht is. Een hielspoor is een verkalking of verbening van de aanhechting van de peesplaat aan het hielbeen. Een hielspoor is één van de symptomen van een plantaire fasciitis. De hielspoor op zich geeft geen klachten, de onderliggende oorzaak geeft echter wel pijnklachten. De specifieke eigenschappen zijn onder andere startpijn in de ochtend en na een periode van rust. Gedurende de dag neemt de klacht vaak af, helaas is dit de valkuil van deze aandoening. Juist door deze afname worden de activiteiten meer uitgebreid en is er geen goede belasting meer tussen belasting en belastbaarheid en duurt het herstel lang. De behandeling start meestal met conservatieve therapie zoals rust, strekken en taping en op maat gemaakte podotherapeutische zolen. Indien er op de conservatieve therapie niet voldoende wordt gereageerd dan is het toepassen van radiale shockwave therapie geindiceerd. De shockwave therapie is bedoeld voor de chronische pijnklacht die niet reageert op conservatieve therapie zoals zooltherapie. De shockwave therapie wordt als aanvullende therapie aangeboden enkel in het Medisch Centrum Kalverstraat te Middelburg.

Wat is shockwave therapie?

De shockwave die bij Podotherapie de Boer wordt toegepast is een niet invasieve Shockwave Therapie TopPodohterapie de Boertherapie die schokgolven in het weefsel overbrengt. Deze schokgolven versnellen het proces van herstel door het verhogen van het metabolisme en verbeteren van de bloedcirculatie met het ontstaan van nieuwe bloedvat ingroei (neo-vascularisatie). De klachten die door de podotherapeut kunnen worden behandeld zijn onder andere: peesplaatontstekingen, achillespeesklachten, pijnlijke aanhechting onder de knie schijf. Pas na een echografisch onderzoek zal de podotherapeut eventueel overgaan tot het toepassen van deze behandeling. Dit omdat niet zo maar blind shockwave therapie toegepast mag worden. Voordat er besloten wordt tot het toepassen van shockwave therapie is het van belang om te weten of er geen contra indicaties zijn die tot complicaties kunnen lijden. Contra – indicaties zijn onder andere gescheurde of bijna gescheurde pezen, het gebruik van bloedverdunners, behandeling van weefsels die geinfecteerd zijn, bij het gebruik van corticosteroiden (o.a. prednison). De gemiddelde shockwavebehandeling bij bestaat uit een sessie van 3- 5 behandelingen die 3 – 5 minuten duren met minimaal 1 week tussen de behandelingen.